Skuespilhuset

  • 3-siteskuespil.jpg
  • _MG_3111.jpg
  • _MG_3142.jpg
  • _MG_3148.jpg
  • _MG_3150.jpg
  • _MG_3151.jpg
  • _MG_3153.jpg
  • _MG_3157.jpg
  • _MG_3160.jpg
  • _MG_3161.jpg
  • _MG_3163.jpg
  • _MG_3169.jpg
  • _MG_3171.jpg
  • _MG_3173.jpg
  • _MG_3181.jpg
  • _MG_3183.jpg
  • _MG_6686.jpg
  • _MG_6696.jpg
  • _MG_6698.jpg
  • _MG_6700.jpg
  • _MG_6702.jpg
  • Skuespilhuset

Skuespilhuset

Opgaven: Unik orienterings - skiltnings koncept
Omfang: Orientering/ skiltning til publikumsarealer og medarbejderområder Bygherre: Det Kongelige Teater/ Kulturministeriet
Arkitekt: Lundgaard & Tranberg

Orienterings/ skiltningskonceptet til skuespilhuset tager udgangspunkt i bygningens funktion, geometri og materiale skala.

Hver gang man møder et skilt i skuespilhuset er det kvadratisk.

Bogstaverne går helt ud til skiltets kant, for det er bogstaverne og deres betydning som er interessant. Orden deles og placeres for oven og for neden på skiltet og danner dermed ornamentik. Man får måske øje på teaterets ord og begreber på en ny måde.

For at møde skuespilhusets mørke materialeskala godt er al skrift og kommunikation, hvid tekst på sort baggrund - som kridt på en tavle.

Alle skuespilhusets ansatte skriver deres navn med deres egen håndskrift. Det er de kunstnere og ansatte som er her lige nu som skaber forestillingerne. Hvis de er ude af huset ved næste forestilling, viskes tavlen ren, og en ny kunstner eller medarbejder skriver sit navn.